iCat International

euprojekti

 

  • Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj
  • Ukupna vrijednost projekta : 294.200,00 kn
  • EU sufinanciranje projekta: 250.070,00
  • Razdoblje provedbe projekta: svibanj 2017. – svibanj 2019.

 

Ukratko o projektu

 

Projektom se želi ostvariti međunarodna promocija proizvoda tvrtke, te značajan iskorak na međunarodna tržišta. Tvrtka iCat d.o.o. u svojem programu ima nekoliko proizvoda za koje smatra da postoji međunarodno tržište:

 

  • “tCat-750” – Radi se o brodu za prijevoz putnika sa „cruisera“ kapaciteta 25 osoba i brzine plovidbe veće od 30 čvorova, a tvrtka je prvi brod isporučila 2016 za cruising kompaniju iz Bostona, USA.

 

  • “babyCat” – putnički katamaran na elektro pogon koji će tvrtka unutar konzorcija isporučiti za NP Mljet. Ovaj brod pobudio je pažnju međunarodnih partnera, te su pokrenuti prvi razgovori sa Norveškom poslovnom i istraživačkom zajednicom oko moguće zajedničke suradnje.

 

  • “solarCat” – tehnološki naprednija verzija broda “babyCat” koja za cilj ima plovidbu u izloženijim morskim uvjetima. Ovaj projekt sufinanciran je u sklopu poziva “Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja”.

 

Pored gore navedenih projekata koji su realizirani, tvrtka ima i projekte većih brodova koji za pogon koriste elektro energiju doprinoseći time održivosti energetskih i ekoloških resursa. S obzirom na limitirano domaće tržište, tvrtka svoj razvoj vidi na globalnom nivou za što je neophodno međunarodno predstavljanje i prodaja što će realizacijom ovoga projekta biti značajno naglašeno.

U 2016. godini tvrtka je prodala 4 broda, od čega je jedan isporučen, a 3 su u gradnji. Plan razvoja tvrtke predviđa prodaju 3 broda godišnje čime će biti osiguran stabilan prihod od prodaje kao preduvjet pokretanja vlastite proizvodnja, što je planirano kroz dvije godine.

 

Cilj projekta je započeti promociju tvrtke na globalnom tržištu te pridonijeti povećanju izvoza tvrtke.

 

Za više informacija javite se našoj voditeljici ureda na email katarina.solcic@icat.hr