iCat

Prvi i glavni projekt naše kompanije je tehnološki superioran katamaran „iCat“ nastao kao zajednički projekt između iCat d.o.o., Sveučilišta u Zagrebu i Končar Instituta.

Zamišljen kao ultralagan katamaran, iCat ne emitira štetne plinove u okoliš, zahvaljujući primjeni najnovijih tehnologija u izgradnji trupa te električnom pogonu. Dizajn predstavlja značajan napredak u putničkom prijevozu, omogućujući plovidbu u najplićim vodama zbog niskog gaza broda. S 2-3 člana posade, brod postiže značajne uštede u operativnim troškovima. Mala posada, mala potrošnja i nula posto emisije štetnih plinova, karakteristike su iCat-a.

Info

DUŽINA 17,00 m
ŠIRINA 7,00 m
GAZ 0,73 m
TEŽINA 15,00 t
TEŽINA TRUPA 6,00 t
DEPLASMAN 27,00 t
KAPACITET 54 + 2 pax
BRZINA 20-30 čvorova

3 modela pogonske učinkovitosti

Diesel

Trup ojačan karbonskim vlaknima, u usporedbi s aluminijskim trupom, smanjuje potrošnju goriva i emisiju CO2 za 30%. Dizajniran za veće udaljenosti. Maksimalna brzina 30 čvorova.

Elektro

Nula posto emisije štetnih plinova. Dizajniran za manje udaljenosti, kao dio gradske prometne mreže. Prostor za bateriju zahtjeva zaseban dizajn, koji uključuje solarnu elektranu za autonomiju. Maksimalna brzina je 20 čvorova.

Hibridni

Kombinacija prva dva modela, dizajnirana za linijsku plovidbu u zaštićena područja (npr. Venecija). Maksimalna brzina je 30 čvorova.

Višenamjenska putnička kabina

Radi raznih namjena, prostor za putnike je dizajniran višenamjenski s četiri osnovna oblika.

Ekonomski/

Kapaciteta 94 putnika. Dizajniran za gradske “hop-on” linije ili redovite otočne.

s4

Charter/

Kapaciteta 70 putnika. Dizajniran za charter linije, ili putnike s više prtljage.

s3

Poslovni/

Kapaciteta 80 putnika. Dizajniran za ugodnija putovanja, ekskluzivna ili za posebne događaje.

s2

Bar/

Kapaciteta 68 putnika. Dizajniran za posebna događanja, kod kojih je atmosfera puno važnija od samog putovanja.

s1