Loading...

EU projekti

Bluenet

Bluenet

  • Međunarodnim umrežavanjem i klasterizacijom doprinijeti razvoju MSP-ova na Mediteranu
  • Program: European Maritime and Fisheries Found
  • iCat: vanjski suradnik partnera na projektu

Opis projekta

Projekt kojim se želi poboljšati umrežavanje između pomorskih klastera i razviti inovativnost malog i srednjeg poduzetništva na Sredozemlju, osobito na području Jadranskog i Jonskog mora do Crnog mora. U projektu sudjeluje 6 zemalja pod koordinacijom talijanskog klastera pomorske tehnologije (Italija, Bugarska, Cipar, Albanija, Rumunjska i Hrvatska). Cilj je proširiti inovacije i postići dodanu vrijednost u odnosu na pomorske politike ciljnog područja. Projektne aktivnosti provode se u okviru integrirane pomorske politike EU-a, te će omogućiti:
  • Razmjenu dobrih praksi za upravljanje klasterom i razvoj poslovnog sektora uglavnom za mala i srednja poduzeća
  • Usmjeravanje pomorskih klastera i/ili regionalnih centara kompetencije uvođenju plavih inovacija
  • Pojačano intenzivno umrežavanje među dionicima u zemljama koje sudjeluju u projektu
Projektne aktivnosti provode se kroz dijalog s javnim institucijama i podizanje svijesti o problemima u pomorstvu i plavoj ekonomiji. Kao rezultat BlueNET projekta, mreža klastera predstavljat će snažan motor gospodarskog rasta i pokretača inovacija, pružajući plodno poslovno okruženje za poduzeća, posebno mala i srednja. To će olakšati suradnju s istraživačkim i akademskim institucijama, javnim sektorom, civilnim društvom, dobavljačima, kupcima i konkurentima na području šire regije, te će omogućiti sinergijske aktivnosti temeljene na vlastitim konkurentskim prednostima.

 

Više informacija na www.bluenet-project.eu
Enjoy the silence

babyCat je kompozitni katamaran namijenjen kratkim izletničkim linijama, gradskom prijevozu putnika te raznim turističkim aktivnostima.

Step in to the future

iCat je tehnološki superioran katamaran nastao suradnjom tvrtke iCat, Sveučilišta u Zagrebu, Končar Instituta i ostalih suradnika.

Tender boat

tCat-750 je izvrstan tender brod za putničke brodove, ima veliku mogućnost primjene ima kod prijevoza turista do okolnih plaža ili transfera gostiju na Jadranu.

Kontakt

Nazovite nas
T: +385 1 3695027
F: +385 1 5506473
M: +385 91 1240023
Adresa
HQ: Ante Pandakovića 12
Ured: Našička 8
10000 Zagreb
Email

Izradu web stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj