iCat International

Projekt je sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Image

Ukupna vrijednost projekta:

294.200,00 kn

EU sufinanciranje projekta:

250.070,00 kn

Razdoblje provedbe projekta:

svibanj 2017. – svibanj 2019.

Projektom se želi ostvariti međunarodna promocija proizvoda tvrtke, te značajan iskorak na međunarodna tržišta.

Cilj projekta je započeti promociju tvrtke na globalnom tržištu te pridonijeti povećanju izvoza tvrtke, a kroz projekt ostvarena je promocija na međunarodnim sajmovima i B2B sastancima. 

Tvrtka iCat d.o.o. u svojem programu ima nekoliko proizvoda za koje smatra da postoji međunarodno tržište:

  • "tCat-750" - Radi se o brodu za prijevoz putnika sa „cruisera“ kapaciteta 25 osoba i brzine plovidbe veće od 30 čvorova, a tvrtka je prvi brod isporučila 2016. za cruising kompaniju iz Bostona, USA.
  • "babyCat" - putnički katamaran na elektro pogon koji će tvrtka unutar konzorcija isporučiti za NP Mljet. Ovaj brod pobudio je pažnju međunarodnih partnera, te su pokrenuti prvi razgovori sa Norveškom poslovnom i istraživačkom zajednicom oko moguće zajedničke suradnje.
  • "solarCat" - tehnološki naprednija verzija broda "babyCat" koja za cilj ima plovidbu u izloženijim morskim uvjetima. Ovaj projekt sufinanciran je u sklopu poziva "Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja".

S obzirom na limitirano domaće tržište, tvrtka svoj razvoj vidi na globalnom nivou za što je neophodno međunarodno predstavljanje i prodaja što je realizacijom ovoga projekta značajno naglašeno. U 2016. godini tvrtka je prodala 4 broda, te su isti do kraja 2019. i isporučeni.

Plan razvoja tvrtke predviđa prodaju 3 broda godišnje čime će biti osiguran stabilan prihod od prodaje kao preduvjet pokretanja vlastite proizvodnje.

babyCat
Image
iCat
Image
tCat-750
Image